Voor 16 witloofschuitjes en misschien nog wat extra, heb je het volgende nodig:
2 à 3 witloofstronkjes, peterselie, peper. Voor de vulling: 150 g Blue d'Auvergne, wat room, peper, aceto di balsamico, 5 trostomaatjes (groter dan kerstomaatjes).
Bleu d'Auvergne pletten met vork. De room en een scheutje aceto di balsamico erdoor werken tot je een mooie pasta hebt. Een beetje peper erbij. De tomaatjes doormidden snijden en de pitjes verwijderen. In kleine stukjes snijden en door de Blue scheppen.
De wiltloofblaadjes tot in de helft vullen. Je vult het basisgedeeltje .... anders zal je schuitje omvallen!
Je kan de witloofschuitjes mooi rond leggen op een groot bord. Dan pas versieren met peterselieblaadjes, netjes allemaal op dezelfde hoogte. Zo heb je een prachtige mandala! Middenin leg je nog stukjes witloof met vulling of kersetomaatjes.
Smakelijk!