zaterdag 13 juni 2009

Hemelse geuren

Gisteren heb ik lindebloesem geoogst!
De hemelse geuren van de tuin verspreiden zich nu ook in de woonkamer!


donderdag 11 juni 2009

Impressions of today ...

Looking out of my window, I had a dream about my origins!


"Origins"

dinsdag 9 juni 2009

With Love Mandala

Voor 16 witloofschuitjes en misschien nog wat extra, heb je het volgende nodig:
2 à 3 witloofstronkjes, peterselie, peper. Voor de vulling: 150 g Blue d'Auvergne, wat room, peper, aceto di balsamico, 5 trostomaatjes (groter dan kerstomaatjes).
Bleu d'Auvergne pletten met vork. De room en een scheutje aceto di balsamico erdoor werken tot je een mooie pasta hebt. Een beetje peper erbij. De tomaatjes doormidden snijden en de pitjes verwijderen. In kleine stukjes snijden en door de Blue scheppen.
De wiltloofblaadjes tot in de helft vullen. Je vult het basisgedeeltje .... anders zal je schuitje omvallen!
Je kan de witloofschuitjes mooi rond leggen op een groot bord. Dan pas versieren met peterselieblaadjes, netjes allemaal op dezelfde hoogte. Zo heb je een prachtige mandala! Middenin leg je nog stukjes witloof met vulling of kersetomaatjes.
Smakelijk!

Aardbeienaperitief bis

Vandaag een variatie uitgeprobeerd. De gin werd vervangen door witte rhum. Bij de aardbeien kwamen nu ook twee sinaasappelen in stukjes gesneden en idem met een rijpe abrikoos. Verder heb ik ook nog wat extra rietsuikeriroop (wat je normaal gebruikt voor Mochito) toegevoegd.
Wat mij betreft vind ik deze variatie nog lekkerder!
Morgen staan er weer aardbeien ... maar dan zal ik ze maar braaf nuttigen met wat yoghurt.