vrijdag 29 mei 2009

Lavendel aperitief.

Wat doe je zoal als je lavendel wat bijgeknipt moet worden omdat die in de buxus groeit?
Een aperitiefje brouwen!
Voor 1,5 l aperitief (goed voor 4 personen) neem je 1 fles droge witte wijn.
Daarin doe je 12 bloemstelen lavendel met blaadjes, 8 koffielepels rietsuiker, 1 borrel (niet té klein) whisky en citroenschil van een biologische citroen in. De citroenschil snij je in kleine stukjes en gebruik niet meer dan de schil van een halve citroen. Laat een nachtje in koelkast trekken.
De volgende morgen, het mengsel zeven zodat alle bloemen en schillen eruit zijn. Het sap van 2 citroenen toevoegen en aanvullen met plat water tot je ongeveer 1,5 liter aperitief hebt! Zet je aperitief in de koelkast tot je gasten aankomen!
Heerlijk fris, geurig en licht!
Serveer met komkommerschijfjes waar je het middendeel met een appelboor verwijderd hebt. In dit middendeel doe je of wat camenbert, brie of bleu d'Auvergne. Prik er een zongedroogd tomaatje op of een olijfje. Versier je schotel met radijsjes, peterselie en korianderbloemen!
A ta santé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten